Rush Hour 2

Actie met Jackie Chan en Chris Tucker

Veronica - woensdag 13 januari om 23:05

© Turner
In Rush Hour 2 werken een Aziatische en een Afro-Amerikaanse agent opnieuw samen. In Hongkong moeten ze het opnemen tegen een bende die met vals geld handelt.

Jackie Chan en Chris Tucker vormen een succesvol filmduo. Dat is voor een groot deel te danken aan Rush Hour. Tucker brak dankzij de film door op het witte doek en Chan wist eindelijk een felbegeerde kaskraker in het westen af te leveren. Dat er een tweede deel zou komen, was slechts een kwestie van tijd.

Rush Hour 2

In het Rush Hour 2 zijn agenten Carter (Tucker) en Lee (Chan) wel even toe aan vakantie. Daarvoor gaan ze naar Hongkong, de thuisstad van Lee.

Carter is er vooral om te feesten. Lee kan zijn werk maar moeilijk loslaten: hij zit zelfs in zijn vrije tijd achter criminelen aan.

Heel veel tijd om te relaxen krijgt het duo in Rush Hour 2 niet. Ze belanden al snel in een nogal ingewikkelde valsgeldaffaire, 

Bovendien duikt er nog een oude bekende van Lee op met wie hij nog een stevige appel heeft te schillen.

Chris Tucker

In Rush Hour 2 zit een scène waarin Chris Tucker in een karaokebar Michael Jackson nadoet. Als het aan de acteur had gelegen, had dat de film nooit gehaald.

Regisseur Brett Ratner vertelde in een interview dat Tucker weigerde zijn Jackson-imitatie te doen terwijl de camera's draaiden.

Tussen de opnames door maakte hij er dan weer geen probleem van. Dan vermaakte Tucker cast en crew met zijn karaokekunsten.

Ratner gaf de cameraploeg opdracht dat stiekem te filmen. Die beelden belandden uiteindelijk in de film.

Meer over