Rush Hour 3

Jackie Chan pakt criminelen aan in Parijs

Veronica - zaterdag 19 februari om 21:45

Commissaris Lee en agent Carter reizen in Rush Hour 3 van Los Angeles naar Parijs om een groep Chinese criminelen met harde hand aan te pakken.

De Chinese ambassadeur Han is achter de identiteit van Shy Shen gekomen, de leider van de invloedrijkste criminele organisatie ter wereld: de Triade. De diplomaat wil het Internationaal Gerechtshof laten weten wie deze beruchte crimineel is. Voor hij dat kan doen, brengen gangsters Han om.

Rush Hour 3

De enige personen die Shy Shen kunnen ontmaskeren zijn commissaris Lee (Jackie Chan) en agent Carter (Chris Tucker). Dit illustere duo reist in Rush Hour 3 naar Parijs om de Triade voor altijd uit te roeien.

De heren zijn nogal eens afgeleid door de geneugten die Parijs biedt, dus heel soepel loopt het allemaal niet. Lukt het Carter en Lee om ondanks al het vertier achter de identiteit van Shy Shen te komen?

Rush Hour 4?

Al sinds Rush Hour 3 in 2007 verscheen, gaan er geruchten over nog een vervolg. Of die vierde Rush Hour er daadwerkelijk komt, bleef jarenlang onzeker.

In augustus 2014 zei Jackie Chan dat de studio nog steeds plannen heeft voor zo'n film, maar dat hij alleen mee wil doen als het script goed is.

In oktober 2017 vertelde Chan aan een Amerikaans radiostation dat Rush Hour 4 er nu toch echt aan zit te komen. Tenminste, als Chris Tucker ook weer mee wil doen.

Een paar maanden later kwam Tucker op zijn beurt met goed nieuws: in februari 2018 zei hij op sportzender ESPN dat de plannen nu definitief zijn. Voor wanneer? Dat is nog niet bekend.

Meer over