Rush Hour

Jackie Chan en Chris Tucker werken samen in Rush Hour

Veronica - zaterdag 12 februari om 22:05

© Turner
Een Hongkongse agent en zijn Amerikaanse collega werken in de actiekomedie Rush Hour samen aan een zaak. Dat gaat niet altijd van een leien dakje.

In Los Angeles ontvoeren criminelen de dochter van de Chinese consul. De politie van Hongkong stuurt zijn beste agent naar Amerika om haar op te sporen.

Rush Hour

Agent Lee (Jackie Chan) mag dan het neusje van de Hongkongse politiezalm zijn, in LA vertrouwen ze hem voor geen meter. Vandaar dat hij in Rush Hour samen moet werken met een lokale collega: James Carter (Chris Tucker).

Alleen zijn Carter en Lee geen types die graag de regie uit handen geven. Aan die gedwongen samenwerking hebben ze dan ook een broertje dood.

Het ziet er dus slecht uit voor de ontvoerde diplomatendochter. Of toch niet?

Na een tijdje rommelen beginnen Lee en Carter namelijk steeds beter samen te werken. Tijd om die criminelen effe een poepie te laten ruiken!

Jackie Chan

Regisseur Brett Ratner was een groot fan van de films die Jackie Chan in Hongkong had gemaakt. Hij was dus blij dat hij in Rush Hour met de actiester kon samenwerken.

Omdat Ratner het idee had dat veel Amerikanen Chans Hongkongse films niet hadden gezien, recyclede hij grappen en actiescènes uit die films.

In zijn Hongkongse films doet Chan altijd zijn stunts zelf. Dat deed hij in Rush Hour ook.

Dat liep maar net goed af. Hij kreeg bijna een stel zware metalen kisten op zijn hoofd.

Meer over