Safe House

Hoe veilig is Denzel Washington in Safe House?

Veronica - dinsdag 21 juni om 20:30

De CIA brengt voormalig CIA-agent Tobin Frost onder in een Safe House in Kaapstad. Of hij daar echt veilig is, is nog maar de vraag.

Voormalig CIA-agent Tobin Frost (Denzel Washington) is zijn leven niet meer zeker. Hij heeft staatsgeheimen verkocht. Voor zijn eigen veiligheid brengt de CIA Frost over naar een safehouse, een CIA-schuilplaats, in Kaapstad.

Safe House

De nog vrij onervaren CIA-agent Matt Weston (Ryan Reynolds) heeft de leiding over dit safehouse. Met de komst van Frost wordt zijn taak een stuk ingewikkelder: ineens zijn er ook echt mensen die een reden hebben om het huis aan te vallen.

Als dat gebeurt, moet Weston als de wiedeweerga ervoor zorgen dat hij Frost op een andere veilige plek onderbrengt. Dat is nog een hele toer: Frost en Weston hebben in Safe House een hele horde huurlingen op hun hielen.

Denzel Washington

Als je denkt: Goh, wat ziet die martelscène in Safe House er realistisch uit, dat klopt. Denzel Washington liet zich écht waterboarden. Voor elk shot hoefde hij dat maar een paar seconden achter elkaar te weerstaan, maar toch.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de opnames voor de film in de favela’s van de Braziliaanse stad Rio de Janeiro zouden plaatsvinden. Omdat ze daar de veiligheid van cast en crew niet konden garanderen, zagen de producenten daarvan af. Uiteindelijk kozen ze ervoor om in de Zuid-Afrikaanse stad Kaapstad te filmen.

Meer over