Safe

Jason Statham op de vlucht voor maffia

Veronica - dinsdag 1 juni om 20:30

© http://serwisprasowy.tvpuls.pl/
In de actiefilm Safe slaan een ex-politieagent en een meisje met een bijzondere gave samen op de vlucht. Door samen te werken proberen ze aan de Chinese en Russische maffia te ontkomen. 

Ex-politieagent Luke Wright (Jason Statham) verdient in Safe zijn geld door klusjes voor de New Yorkse politie en de maffia op te knappen. Ook stapt hij in de ring bij kooigevechten waarbij de maffia de winnaar vooraf vaststelt.

Safe

Het gaat in Safe fout voor Luke als hij per ongeluk een gevecht wint dat hij eigenlijk had moeten verliezen. Luke slaat op de vlucht en krijgt de Russische maffia achter zich aan.

Tijdens zijn vlucht komt Luke het piepjonge Chinese meisje Mei (Catherine Chan) tegen. Zij is ook op de vlucht voor de maffia.

De Chinese maffia om precies te zijn. De gangsters dwongen haar om voor hen te werken.

Mei heeft een fotografisch geheugen, ideaal voor een maffiaboekhouding. De Chinese gangsters hebben haar een geheime code uit haar hoofd laten leren en nu heeft ze de Chinese én de Russische maffia achter zich aan.

Samenwerking

Als Luke en Mei in Safe ontdekken dat ze allebei op de vlucht zijn voor dezelfde ongure types, besluiten ze elkaar te helpen.

Zo komen ze stukje bij beetje meer te weten over de geheime code en waarom iedereen die zo graag wil weten.

Meer over