Sage femme

Ongewenst bezoek van Catherine Deneuve

CANV - zaterdag 21 augustus om 22:00

© http://pers.vrt.be
Een vrouw krijgt onverwachts bezoek van de ex-minnares van haar overleden vader.

Claire (Catherine Frot) is een zorger, zowel in haar werk als vroedvrouw als in het dagelijks leven. Altijd staat ze klaar voor haar cliënten, haar familie en haar vrienden.

Sage femme

Ondertussen maakt Claire zich zorgen over de aanstaande sluiting van de kleine kliniek waar ze werkt. Ze ziet er enorm tegenop om in een groot ziekenhuis – een 'babyfabriek' zoals ze het zelfs noemt – te moeten werken.

In die drukke tijd krijgt ze een telefoontje van Béatrice (Catherine Deneuve). Dat is nogal een schok voor Claire: Béatrice is de voormalige minnares van haar overleden vader.

Omdat ze haar nieuwsgierigheid niet kan bedwingen, besluit ze met haar af te spreken.

In Sage femme is meteen duidelijk dat de twee vrouwen als dag en nacht van elkaar verschillen. Dat levert wrijving op, maar toch vinden Béatrice en Claire steun bij elkaar in deze aangenaam voortkabbelende feelgoodfilm.

Catherine Frot

In Sage femme zitten een paar geboortescènes. Die zijn allemaal echt.

Hoofdrolspeelster Catherine Frot doorliep een opleiding om vroedvrouw te worden. Ze hielp de baby's die je geboren ziet worden dus echt ter wereld komen.

Daarom moest een deel van de opnames verplaatst worden. Omdat het in Frankrijk verboden is om baby's die minder dan drie maanden oud zijn te filmen, werden de geboortes in België gefilmd.

Meer over