Sahara

Zandhappen met Matthew McConaughey en Penélope Cruz in Sahara

Viaplay TV - maandag 5 juni om 23:19

© Turner
Penélope Cruz en Matthew McConaughey spelen een avontuurlijk liefdeskoppel in Sahara. Op de set sloeg de vonk ook echt over: McConaughey en Cruz waren een tijdje een stel.

Bij ‘het schip van de woestijn’ denk je al snel aan een kameel, maar archeoloog Dirk Pitt (Matthew McConaughey) en zijn maat Al (Steve Zahn) weten beter. Zij gaan in de Sahara op zoek naar een Amerikaans oorlogsschip.

Sahara

Dat schip zou anderhalve eeuw geleden de Niger opgevaren zijn. Daar is het gestrand en ligt het nu, begraven onder een zandduin, te wachten tot iemand alle schatten van boord komt halen.

Daar hebben Dirk en Al in Sahara wel oren naar. Omdat ze toch in de buurt zijn, nemen ze het ook nog even op tegen een Afrikaanse krijgsheer en een corrupte Europese grootindustrieel.

Tussen de bedrijven door heeft het duo ook nog tijd om te proberen de wereld te behoeden voor een milieuramp.

Penélope Cruz

Tijdens al die heldendaden komt Dirk VN-arts Eva Rojas (Penélope Cruz) tegen. Ze redden haar uit de brand en Eva sluit zich bij Dirk en Al aan.

Een tikje onwaarschijnlijk allemaal, maar Sahara verkeert wat dat betreft in goed gezelschap: de gemiddelde Bond- of Indiana Jones-film moet het ook niet hebben van geloofwaardigheid en realisme.

De film is gebaseerd op een boek van Clive Cussler. Hij was zo ontevreden over de verfilming dat hij de filmmakers voor de rechter sleepte. 

Meer over