Salt

Agelina Jolie slaat op de vlucht in Salt

RTL 7 - donderdag 21 december om 20:28

© http://info.sky.de/
Angelina Jolie kruipt in de huid van de spetterende CIA-agent Evelyn Salt. Ze moet afrekenen met ernstige beschuldigingen aan haar adres.

CIA-agent Evelyn Salt (Angelina Jolie) en haar baas Ted Winter (Liev Schreiber) ondervragen een Russische geheim agent die wil overlopen. Hij zegt informatie te hebben over een dubbelspion.

Salt

Deze Orlov kan zijn ondervragers zelfs de naam van de dubbelspion geven: Evelyn Salt. Orlov heeft geen idee dat zij tegenover hem zit.

Hoewel Evelyn volhoudt dat ze geen dubbelspion is, wil haar collega Peabody (Chiwetel Ejiofor) haar toch ondervragen. Dat is nu eenmaal protocol. 

Evelyn slaat op de vlucht en probeert haar naam te zuiveren. Dat wordt nog een hele klus: ze moet ook nog de CIA én de Russische geheime dienst zien af te schudden.

Of dat haar lukt? Je ziet het in de superspectaculaire actiefilm Salt.

Angelina Jolie

In het originele script van Salt was de hoofdpersoon een man. Het was de bedoeling dat Tom Cruise deze Edwin Salt zou gaan spelen.

Cruise bedankte voor de eer: hij vond de rol te veel lijken op zijn personage in de Mission: Impossible-films.

Na een gesprek met Angelina Jolie besloten regisseur Phillip Noyce en scriptschrijver Kurt Wimmer Edwin Salt te veranderen in Evelyn Salt. 

Voordat Noyce plaatsnaam op de regisseursstoel was de Palestijns-Nederlandse regisseur Hany Abu-Assad in beeld om Salt te regisseren.

Meer over