San Andreas

Is The Rock aardbevingsbestendig in San Andreas?

Veronica - woensdag 2 november om 20:29

© http://photo.orf.at
In de rampenfilm San Andreas krijgt Californië te maken met een allesverwoestende aardbeving. In die chaos moet Dwayne 'The Rock' Johnson zijn dochter zien te vinden.

Dwars door Californië loopt een van de beruchtste breuklijnen ter wereld: de San Andreasbreuk. Als daar een aardbeving plaatsvindt is het meestal goed mis.

Dwayne Johsnon

Dat merkt helikopterpiloot Raymond Gaines (Dwayne 'The Rock' Johnson) in San Andreas. De aardbeving die Californië in deze rampenfilm treft is met gemak de zwaarste in de geschiedenis.

Terwijl de hele staat Californië op zijn grondvesten schudt, moet Ray de lucht in om zo veel mogelijk mensen te redden. Tussen het redden van al die mensenlevens door moet Ray ook nog op zoek naar zijn eigen dochter.

San Andreas

Regisseur Brad Peyton vroeg voor San Andreas advies aan aardbevingsdeskundige professor Thomas Jordan.

Jordan las het script en gaf tips om de aardbevingen in de film zo realistisch mogelijk te maken. Peyton houdt vol dat de film wetenschappeljk gezien klopt, maar Jordan is het daar niet helemaal mee eens:

"Ik heb de filmmakers gratis tips gegeven. Sommige van die tips hebben ze gebruikt, sommige niet."

Zo is een aardbeving met een kracht van 9 op de schaal van Richter volgens de wetenschapper helemaal niet mogelijk bij de San Andreasbreuk. Of dat de pret mag drukken is punt twee.

Meer over