Sausage Party

Pratend voedsel en platte grappen

Com. Centr. - vrijdag 3 september om 20:30

In animatiefilms kan alles en iedereen praten: mensen en dieren, maar ook voorwerpen. En nu, in Sausage Party, ook etenswaren.

Een animatiefilm over pratend voedsel. Dat klinkt hartstikke schattig, maar Sausage Party is niet bepaald een film voor kinderen.

Sausage Party

En dat komt vooral door de dingen die het keuvelende voedsel zegt. De platte grappen en ranzigheden vliegen je om de oren.

Als je ziet wie de mensen achter Sausage Party zijn, snap je dat ook wel: acteur Seth Rogen en zijn vrienden Jonah Hill en Evan Goldberg tekenden voor het verhaal. Zij deinzen niet terug voor een beetje vunzigheid.

En dat terwijl het verhaal zo onschuldig klinkt. De film speelt zich af in een supermarkt, waar alle etenswaar bij elkaar leeft.

Hotdogworstje Frank (met de stem van Seth Rogen) droomt van de dag dat iemand hem koopt: dan kan hij eindelijk zijn doel vervullen. Op de dag dat het eindelijk zover is, vallen Frank en broodje Brenda (Kristen Wiig) ergens in de winkel uit de winkelwagen.

Dat is het begin van een gevaarlijke trip: Frank en Brenda moeten hun weg terug naar het schap zien te vinden. Daar is haast bij. Als Brenda en Frank hun doel willen vervullen, moeten ze weer in het schap liggen als de uitverkoop begint.

Seth Rogen

Volgens Seth Rogen is Sausage Party een soort duistere versie van een Disneyfilm:

"Mensen projecteren hun emoties op van alles en nog wat: hun speelgoed, hun auto's, hun huisdieren..."

"Toen dachten we: hoe zou het zijn als ons voedsel gevoelens had? We hadden meteen door dat dat heel rare dingen op zou leveren."

Meer over