Hope Gap

Bill Nighy en Annette Benning schitteren in het scheidingsdrama Hope Gap

NPO 2 - vrijdag 7 april om 00:08

© IMDb
De emoties binnen een gezin lopen in de film Hope Hap hoog op wanneer Edward besluit zijn vrouw Grace te verlaten voor een ander.

Het echtpaar Edward (Bill Nighy) en Grace (Annette Bening) leeft een rustig leven in een Britse kustplaats. Hun volwassen zoon Jamie (Josh O'Connor) woont in de grote stad, maar komt regelmatig langs. Wanneer hij zijn ouders weer eens komt bezoeken, heeft zijn vader Edward een mededeling: hij is verliefd op een ander en wil, na 29 jaar huwelijk, een scheiding.

Hope Gap

Hoewel hij en Grace door de jaren heen van elkaar zijn weggedreven, komt die boodschap als donderslag bij heldere hemel bij haar aan, Ook zoon Jamie zit vol ongeloof. Als Edward even later vertrekt, laat hij hen met hun verbazing, hun verdriet en hun boosheid achter. 

Met de steun van haar zoon, hervindt Grace uiteindelijk haar evenwicht en leert ze dat het nooit te laat is om gelukkig te zijn.

William Nicholson

Regisseur William Nicholson verdiende zijn sporen vooral als scenarioschrijver. Zo schreef hij mee aan Les Misérables en de biografie Mandela: Long Walk to Freedom. Voor het script van actie-epos Gladiator kreeg hij een Oscarnominatie. Nicholson heeft Hope Gap gebaseerd op zijn eigen theaterstuk The Retreat from Moscow dat vervolgens weer gebaseerd is op zijn eigen leven. Nicholsons ouders gingen na een huwelijk van 33 jaar uit elkaar. 

Meer over