Schone handen

Heeft Jeroen van Koningsbrugge schone handen?

RTL 7 - donderdag 1 september om 20:29

© Dutch FilmWorks
In de thriller Schone Handen speelt Jeroen van Koningsbrugge een drugsdealer die steeds meer moeite heeft werk en privé gescheiden te houden. Zijn vrouw is daar niet blij mee.

Eddie (Jeroen van Koningsbrugge) handelt in drugs, maar dat stelt allemaal niet zo heel veel voor.

Schone Handen

Vandaar dat zijn vrouw Sylvia (Thekla Reuten) een oogje toeknijpt, zolang hun huwelijk en de kinderen er niet onder lijden. Het duurt in de thriller Schone Handen, naar het gelijknamige boek van René Appel, niet lang voor dat gebeurt.

Als de politie steeds vaker op de stoep staat, is voor Sylvia de maat vol. Ze wil weg, het criminele wereldje uit, om zichzelf en haar kinderen te beschermen.

Het is alleen nog maar de vraag of het daar niet al te laat voor is. Zeker omdat Eddie er veel aan gelegen is om zijn gezin bij elkaar te houden.

Dat verhaal is voor regisseur Tjebbo Penning vooral een middel om dieper in de personages te duiken. Terecht: Reuten en Van Koningsbrugge zijn allebei in hun element in hun rol.

Thekla Reuten

Schone Handen deed het in 2016 goed op het Nederlands Film Festival in Utrecht. De thriller was genomineerd voor de publieksprijs.

Daarnaast waren er ook vier Gouden Kalfnominaties. Regisseur Tjebbo Penning kreeg een nominatie, net als bijrolacteurs Camilla Siegertsz en Teun Kuilboer.

In de categorie beste actrice ontving Thekla Reuten een nominatie. Haar concurrent Hannah Hoekstra ging er met het Kalf vandoor.

Meer over