Inception

Leonardo DiCaprio steelt je dromen in Inception

Veronica - dinsdag 14 maart om 22:39

© Turner
In de spannende actiethriller Inception speelt Leonardo DiCaprio de leider van een team dat via dromen ideeën en geheimen uit iemands gedachten kan stelen.

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) is een ware meester op het gebied van 'extraction'. Samen met zijn team dringt hij via dromen de gedachten van mensen binnen om hun ideeën en geheimen te stelen. 

Inception

Nu krijgen Cobb en zijn team een opdracht van een andere aard. Ze moeten juist een idee in iemands gedachten planten.

Dat planten van ideeën – inception dus in plaats van extraction – is niet bepaald een abc'tje. Als Cobb het voor elkaar krijgt, zou hij de eerste zijn die het lukt.

Hij is de beste in zijn vak, dus als er iemand is die het kan, is het Cobb wel. Zeker omdat zijn team bulkt van het talent en de ervaring. 

Maar hoe goed ze alles ook plannen en hoe groot hun expertise ook is, niets kan het team voorbereiden op de gevaarlijke vijand die elke stap die ze nemen lijkt te kunnen voorspellen. Een vijand die alleen Cobb had kunnen zien aankomen.

Christopher Nolan

Alle droomwerelden in Inception zien er prachtig uit en in die werelden gebeuren dingen die ook echt alleen in dromen kunnen gebeuren. 

Een doorsnee-filmregisseur zou ervoor kiezen om al die droomwerelden in de computer te maken en de acteurs voor groene schermen te laten acteren. Nolan niet.

Bijna alle special effects die je in Inception ziet zijn zogenaamde practical effects: met de hand gemaakte special effects waar geen computers aan te pas komen.

Meer over