Oblivion

Tom Cruise redt de wereld in Oblivion

Veronica - zondag 3 juli om 20:00

Na een oorlog is de aarde onherkenbaar veranderd, er is geen leven meer mogelijk. Jack Harper (Tom Cruise) maakt in Oblivion deel uit van een enorme operatie om de laatste cruciale grondstoffen te delven. Zijn leven verandert als hij een vrouw redt.

Tom Cruise en Morgan Freeman spelen de hoofdrollen in Oblivion van regisseur Joseph Kosinski. Hij maakte eerder TRON: Legacy, in zijn nieuwste film Top Gun: Maverick doet Cruise ook weer mee. In Oblivion is de aarde in de toekomst onherkenbaar veranderd en maakt Jack Harper (Tom Cruise) deel uit van een enorme operatie. 

Oblivion

Het is zijn opdracht om de laatste cruciale grondstoffen te delven na tientallen jaren oorlog tegen een angstaanjagende vijand: de Scavs.

Die missie neemt voor Jack een heel andere wending als hij een onbekende (en bloedmooie) vrouw redt uit een neergestort ruimteschip. Jacks ontmoeting met deze Julia (Bondgirl Olga Kurylenko) leidt tot gebeurtenissen die niet alleen vragen oproepen over zijn bestaan, maar ook het lot van de mensheid in zijn handen leggen.

Tom Cruise

Tijdens de opnames van Oblivion was hoofdrolspeler Tom Cruise jarig. Hij mocht die dag vijftig kaarsjes uitblazen.

Regisseur Joseph Kosinski liet die feestelijke gebeurtenis niet onopgemerkt voorbijgaan. Hij deed Cruise een van de futuristische motorfietsen uit de film cadeau. De acteur had ook een cadeautje voor zijn regisseur: een schaalmodel van het ruimteschip uit de film.

Meer over