Scream

Courteney Cox krijgt weer te maken met een moordlustige griezel in Scream

Paramount - dinsdag 7 november om 22:30

© Paramount Pictures
Een gemaskerde griezel rijgt in Scream opnieuw tieners aan zijn mes en oudgedienden keren terug om af te rekenen met deze moordenaar.

Deze vijfde Scream-film heeft dezelfde naam als het eerste deel. Lekker verwarrend, gelukkig is de film zelf dat niet.

Scream

Het is weer lachen en griezelen met een nieuwe Ghostface, brute moorden en oude bekenden. 25 jaar nadat de stad Woodsboro voor het eerst geplaagd werd door Ghostface-moordenaars, wordt middelbare scholier Tara aangevallen door een nieuwe Ghostface. Ze overleeft, maar is zwaargewond. Haar zus Samantha kom terug naar Woodsboro om haar te bezoeken in het ziekenhuis.

Ghostface maakt al snel nog een slachtoffer en Samantha heeft een aanvaring met de gemaskerde moordenaar in het ziekenhuis. Ze besluit Dewey (David Arquette) te vragen om hulp. Hij informeert Gale (Courteney Cox) en Sidney (Neve Campbell) dat er weer een nieuwe seriemoordenaar rondloopt. Lukt het deze oudgedienden om Woodsboro weer veilig te maken in Scream?

Neve Campbell

Actrice Neve Campbell twijfelde of ze wel wilde terugkeren voor een nieuwe Scream-film. Dit kwam doordat de originele regisseur van de films, Wes Craven, al overleden was en hij niet zijn zegen kon geven over het project. Ze besloot de rol toch aan te nemen nadat de nieuwe regisseurs Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett haar een brief schreven over hoeveel Wes Craven en zijn films voor hun betekenen.

In het zesde deel uit de reeks ontbreekt de actrice wel, omdat ze het aangeboden salaris te laag vond.

Meer over