Scream

Seriemoordenaar Scream kent zijn horrorklassieken

VRT1 - vrijdag 29 oktober om 23:44

© http://serwisprasowy.tvpuls.pl/
In de horrorklassieker Scream heeft een gemaskerde seriemoordenaar het voorzien op een groep tieners. De psychopaat gebruikt zijn kennis van horrorfilms om zijn slachtoffers te verschalken.

In het Californische stadje waar Sydney (Neve Campbell) woont zijn tieners hun leven niet meer zeker. Een gemaskerde seriemoordenaar heeft het op hen voorzien.

Scream

De seriemoordenaar in Scream benadert zijn slachtoffers eerst met een telefoontje.

Hij sluit die lugubere gesprekken steevast af met de vraag What's your favorite scary movie? Oftewel: Wat is je favoriete horrorfilm?

Een seriemoordenaar die zijn klassieken kent dus.

De plaatselijke politie staat voor een raadsel. Al is agent Dewey (David Arquette) misschien ook wel wat afgeleid door journalist Gale Weathers (Courteney Cox), die verslag doet van de commotie in het stadje.

Al vrij snel is duidelijk dat Sydney en haar vrienden niet buiten schot zullen blijven. De seriemoordenaar lijkt het zelfs vooral op Sydney gemunt te hebben. Dan is het een geluk bij een ongeluk dat Sydney en haar vrienden ook hun horrorklassieken kennen.

Wes Craven

Regisseur Wes Craven speelt in Scream met de conventies van de slasher-horror die in de jaren 80 en 90 populair was. Hij weet zelf als geen ander hoe die conventies in elkaar zitten: Craven schreef en regisseerde klassieke slashers als A Nightmare on Elm StreetSwamp Thing en The Hills Have Eyes.

Scream was de eerste van een hele reeks nieuwe slashers; films als I Know What You Did Last Summer, Urban Legend en Final Destination

Scream kreeg drie vervolgen en was de inspiratie voor de horrorparodiereeks Scary Movie

Meer over