Se7en

Morgan Freeman en Brad Pitt lossen moorden op

NET 5 - vrijdag 19 februari om 20:30

© Warner Bros
In Se7en speelt Morgan Freeman een rechercheur die bijna met pensioen gaat. Dan vindt er een serie gruwelijke moorden plaats.

Detective William Somerset (Morgan Freeman) wil in Se7en zijn laatste werkweek het liefst lekker rustig uitzitten. Hij werkt al lang bij de afdeling moordzaken en gaat met pensioen. 

Se7en

Williams laatste klus is het inwerken van nieuweling David Mills (Brad Pitt). Waar hij dacht een rustige week te hebben, krijgt Somerset te maken met de gruwelijkste seriemoordenaar uit zijn loopbaan.

De eerste moord in de film heeft te maken met de hoofdzonde vraatzucht. Het slachtoffer heeft zichzelf dood gegeten met stukjes plastic.

Achterop de koelkast van de uitzonderlijk dikke man hangt een briefje met de tekst 'vraatzucht'. Na een tweede en derde moord begrijpen Mills en Somerset dat een seriemoordenaar bezig is met het vermoorden van mensen die een van de zeven hoofdzonden hebben begaan (vraatzucht, hebzucht, luiheid, lust, ijdelheid, afgunst en wraak).

Samen proberen ze in Se7en te achterhalen wie achter de gruwelijke moorden kan zitten. Daarbij raakt ook Mills' vrouw Tracy (Gwyneth Paltrow) betrokken.

Brad Pitt

Het einde van Se7en is behoorlijk heftig. Zo heftig zelfs dat productiemaatschappij New Line wilde dat regisseur David Fincher het zou aanpassen.

Brad Pitt stak daar een stokje voor. Hij wilde de rol van David Mills alleen spelen als het einde ongewijzigd bleef.

Dat bleek een goede zet: critici en publiek waren enthousiast over Se7en. Wereldwijd leverde de film ruim 300 miljoen dollar op. 

Meer over