Searching

John Cho doet zijn eigen onderzoek in Searching

NET 5 - vrijdag 12 mei om 20:30

© OCS Choc
In Searching zien we John Cho radeloos nu zijn dochter vermist is. Hij speurt zijn dochters laptop af naar aanwijzingen.

Sinds de dood van zijn vrouw hebben David (John Cho) en zijn zestienjarige dochter Margot (Michelle La) een moeizame band. Als zij verdwijnt, beseft hij dat hij niet goed weet wie ze eigenlijk is. Terwijl de politie naar haar zoekt, begint David via haar laptop zijn eigen zoektocht.

Searching

Hij spit Margots sociale media door, leest haar appjes en ondervraagt haar vrienden. We zien Davids zoektocht vanuit het perspectief van de schermen die hij gebruikt. Dat zorg ervoor dat iedere reactie op wat hij op het scherm ziet tot in het kleinste detail van Davids gezicht af te lezen is.

Social media

Mensen laten overal waar ze gaan en bij bijna alles wat ze doen (digitale) sporen achter. Het is daarom zo goed als onmogelijk om echt helemaal te verdwijnen. Een populair tv-programma als Hunted maakt gebruik van dat gegeven en ook regisseur Aneesh Chaganty doet dat in de thriller Searching.

Voor de film waren slechts dertien opnamedagen nodig. Dat is opvallend weinig, maar het voorbereiden van de film en het monteren nam uiteindelijk zo'n twee jaar in beslag. Vergeet bijvoorbeeld niet dat alle Facebookpagina's die te zien zijn niet echt bestaan, maar die moesten natuurlijk wel allemaal gemaakt worden.

Meer over