Secret Wars Uncovered

Geheimen ontrafeld in docuserie Secret Wars Uncovered

HISTORY - donderdag 21 oktober om 21:25

© Tomasz.Wysocki@aetn.co.uk
Het is tijd voor een duik in het verleden. De HISTORY Channel-reeks Secret Wars Uncovered onthult alle schokkende feiten achter veldslagen die voor de rest van de wereld verborgen zijn gehouden.

De HISTORY Channel-serie Secret Wars Uncovered is een dikke tip voor fans van geschiedenis. De reeks graaft in de archieven en spreekt met ervaren oorlogsveteranen die licht op de mysterieuze geschiedenis van de veldslagen werpen. Voorheen waren die feiten door geheimhouding en verkeerde informatie verborgen, maar dus niet lang meer.

De Krim

De eerste aflevering blikt terug op 27 februari 2014, de dag dat tientallen gewapende mannen het parlementsgebouw op de Krim binnenvielen. Deze gebeurtenis ging de geschiedenis in als de grootste landroof sinds de Tweede Wereldoorlog. De vraag is alleen: hoe voerde Rusland deze annexatie uit en wat was nu de daadwerkelijke omvang van dit conflict? Aan de hand van archiefbeelden en animaties geven de makers ons daar nu een antwoord op. 

Secret Wars Uncovered is vanaf 21 oktober iedere donderdag om 21.25 uur en iedere zaterdag om 20.30 uur (herhaling) te zien op HISTORY Channel.

Meer over