Security

Antonio Banderas vecht tegen een criminele bende in Security

RTL 7 - zondag 17 september om 22:27

© Millennium Films
Antonio Banderas mag weer flink aan de slag als stoere actieheld.

Ex-marinier Eddie Deacon (Antonio Banderas) zit zo om werk verlegen dat hij een baantje als beveiligingsmedewerker van een winkelcentrum aanneemt.

Security

Tijdens zijn eerste nachtdienst moet Eddie direct al zijn vechtskills aanspreken. Hij moet met zijn onervaren collega's een meisje beschermen tegen de zwaarbewapende bende van de gevaarlijke crimineel Charlie (Ben Kingsley).

Antonio Banderas ontpopt zich de laatste jaren steeds meer als actieheld. Hij lijkt hiermee in de voetsporen te treden van Liam Neeson, ook al zo’n acteur die in zijn nadagen een carrièreswitch maakte naar het lompere beuk- en knalwerk.

Banderas dook zelfs al op in The Expendables 3, de reünie van gevallen actiehelden, maar dat lijkt toch wat voorbarig. Getuige zijn optreden in Security heeft hij heeft nog jaren te gaan als wereldreddende held die voor rechtvaardigheid zorgt.

Antonio Banderas

In Security schiet en schopt Banderas – met woeste baard en kekke wapens – zich een weg langs alle moordzuchtige bendeleden om uiteindelijk bij opperhoofd Charlie te eindigen.

Deze snoodaard wordt gespeeld door Ben Kingsley die met gelikt ringbaardje een behoorlijke karikatuur van een crimineel neerzet. 

Meer over