See what you made me do

Jess Hill buigt zich over huiselijk geweld

NPO 3 - dinsdag 7 juni om 22:04

© AVROTROS
Huiselijk geweld gaat de Australische journalist Jess Hill aan het hart. In de driedelige documentaire See What You Made Me Do spreekt ze experts, daders en slachtoffers om antwoord te krijgen op haar vraag: hoe heeft het zo ver kunnen komen?

Wat drijft iemand om huiselijk geweld te plegen? En waarom gaat het slachtoffer niet bij diegene weg? Over die vragen boog de Australische journalist Jess Hill zich in haar boek See What You Made Me Do, waarmee ze in 2020 meerdere prijzen won. Alleen een boek over dit onderwerp bleek niet genoeg, in de gelijknamige documentaire - vanaf deze week in drie delen te zien - spreekt Hill experts, daders en slachtoffers over fysieke en psychische mishandeling.

Australië 

Een op de vier Australische vrouwen gaat of ging gebukt onder partnergeweld, onder wie Jessica Nitschke. Zij leerde haar ex leerde kennen via een datingapp. Destijds was ze een zelfverzekerde carrièrevrouw, maar na enkele maanden was daar niets meer van over. Samen met haar moeder doet Nitschke haar verhaal.

Meer over