Seeking Justice

Nicolas Cage zoekt gerechtigheid

RTL 7 - zondag 12 april om 20:00

© https://presseportal.zdf.de
In Seeking Justice neemt het leven van een gelukkig getrouwde man (Nicolas Cage) een drastische wending als zijn vrouw op een dag bruut wordt overvallen op straat. Hij gaat in zee met een mysterieuze groep om wraak te nemen op de daders.

Docent Will Gerard is een gelukkig getrouwde man wiens leven op z'n kop staat als zijn vrouw Laura (January Jones) op weg naar huis met bruut geweld wordt overvallen. 

Seeking Justice

Terwijl Will (Nicolas Cage) in het ziekenhuis in spanning wacht op nieuws, benadert ene Simon (Guy Pearce) hem. De onbekende man vertelt Will dat hij een groep verontruste burgers vertegenwoordigt.

Simon kan ervoor zorgen dat de dader zijn straf krijgt, in ruil voor een toekomstige wederdienst. Verward en bezorgd om zijn vrouw gaat Will akkoord.

Will is op dat moment te geschokt om er verder over na te denken. Als Simon later in Seeking Justice opduikt met het gevreesde verzoek, schrikt Will terug.

Nicolas Cage

Simon accepteert die weigering echter niet. Terwijl Will zijn vrouw blijft verzorgen, ontdekt hij al snel dat Simons idee van rechtvaardigheid een hoge prijs heeft.

Roger Donaldson (Dante's Peak) regisseerde Seeking Justice. Acteur Tobey Maguire trad op als producent.

De film bracht weinig geld in het laatje en critici hadden er geen goed woord voor over. Vooral Nicolas Cage moest het ontgelden: hij ontving zelfs een Razzie-nominatie voor slechtste acteur.

Meer over