Self/less

Ben Kingsley kruipt in het lichaam van Ryan Reynolds

RTL 7 - zaterdag 14 maart om 22:00

© Alan Markfield / Gramercy Pictures
Miljardair Damian Hale (Ben Kingsley) is ongeneeslijk ziek, maar hij wil niet sterven. Daarom laat hij zijn bewustzijn in een ander, veel jonger lichaam transplanteren. 

In zijn nieuwe lijf geniet Damian als Edward (Ryan Reynolds) volop van het leven. Maar deze onsterfelijkheid komt wel met een prijskaartje. 

Self/less

De oude rijkaard Damian krijgt op zijn sterfbed bezoek van professor Albright (Matthew Goode). Hij vertelt Damian dat hij niet hoeft te sterven. Albright kan zijn bewustzijn overplaatsen naar een jong, kunstmatig gemaakt lichaam.

Daar heeft de rijke grijsaard wel oren naar. Na de ingewikkelde en pijnlijke procedure geniet hij in Self/less als jonkie Edward weer volop van het leven.

Maar Damian krijgt na een tijdje allerlei hallucinaties die hij niet kan plaatsen. Is Edward misschien toch meer dan een lege, speciaal voor hem gemaakte huls?

Was hij ooit een mens? En zijn Damians hallucinaties dan misschien Edwards herinneringen?

Tarsem Singh

De regisseur van Self/less, Tarsem Singh, zette zichzelf op de kaart als visueel kunstenaar. Hij regisseerde videoclips voor artiesten als En Vogue, Vanessa Paradis en R.E.M. Voor die laatste band maakte hij de iconische videoclip bij het nummer 'Losing my religion'.

Niet alle regisseurs zijn succesvol als ze overstappen van videoclips naar speelfilms. Bij een videoclip heb je de vrijheid om veel te improviseren en is een duidelijk verhaal niet altijd even belangrijk.

Singh is erin geslaagd zijn spectaculaire beelden te vertalen naar film, getuige de films The Cell (2000) en The Fall (2006).  

Meer over