Serenade van Stef

Stef Bos sluit tweede reeks Serenade van Stef af op Schiermonnikoog

NPO 1 - vrijdag 17 december om 16:35

Op Schiermonnikoog heeft monnik Jos zijn plek gevonden, op de grens tussen de werelden van de mens en de natuur. Toch is ‘thuis’ niet alleen iets fysieks voor hem. Hij vertelt Stef Bos in deze aflevering van Serenade van Stef hoe hij vooral thuiskomt in zichzelf.

Mensen die op Schiermonnikoog zijn geweest roemen de stilte en het gevoel van afzondering op het Waddeneiland. En dat is precies waar de zestigjarige monnik Jos naar op zoek was. “Hier ligt een grens tussen de wereld van de natuur en de gemaakte wereld van de mens. Op die grens ben ik thuis”, vertelt hij aan Stef Bos, die in de laatste aflevering van Serenade van Stef een dag met hem optrekt.

Stef Bos

Vooral het gevoel van thuis spreekt Bos aan. De monnik vertelt hoe hij thuiskomt in zichzelf, niet op een fysieke plek. “Thuis is daar waar ik werkelijk kan zijn wie ik ben, daar waar ik mijn diepste hartstocht kan leven.” De twee mannen zijn even oud, en het leven van Jos zet de zanger aan het denken over dat van hem. Daarover gaat zijn laatste lied in deze serie.

Meer over