Serenity

Matthew McConaughey moet zijn ex helpen in Serenity

NET 5 - vrijdag 6 oktober om 23:22

Schipper Baker vaart rustig toeristen rond een tropische enclave als zijn ex-vrouw Karen hem om hulp komt vragen. Haar huidige man heeft losse handjes en ze wil van hem af.

Serenity gaat over een stoere man met de onwaarschijnlijke naam Baker Dill (Matthew McConaughey).

Serenity

Dill heeft een vaag verleden, en slijt zijn dagen op het paradijselijke Plymouth Island. Hij heeft een mooie vriendin, een vissersboot en een trouwe scheepsmaat.

Hoewel hij ook van tijd tot tijd toeristen meeneemt op vissafari, is hij toch vooral geobsedeerd door het jagen op een gigantische tonijn.

Op een kwade dag wordt hij ingehaald door zijn verleden. Zijn ex-vrouw Karen (Anne Hathaway) komt langs en probeert hem te overtuigen om haar nieuwe man te vermoorden. Hij heeft namelijk losse handjes.
Omdat zijn zoontje er ook bij betrokken is slaat Dill aan het twijfelen. Tot zover is dat plot goed te volgen, maar dan gebeurt er iets raars in het verhaal. Wat dat is, zie je in Serenity.

Matthew McConaughey

Veel meer valt er niet te vertellen over deze tweede samenwerking tussen Anne Hathaway en Matthew McConaughey (na Interstellar) zonder te veel weg te geven.

Wat geen spoiler is, is dat er voor oplettende boekenwormen veel leuke literatuurverwijzingen in de film zitten. Zo zitten er in Serenity verwijzigingen naar Moby-Dick van Herman Melville, De oude man en de zee van Ernest Hemmingway, The Rime of the Ancient Mariner van Samuel Taylor Coleridge en De Storm van William Shakespeare.

Meer over