Maud & Babs

Babs koopt stofzuiger in plaats van koffiezetapparaat

NPO 1 - zondag 10 oktober om 22:20

© Omroep MAX
Babs koopt een stofzuiger, terwijl ze naar de winkel ging voor een koffiezetapparaat. Maud oppert half als grapje haar moeder in huis te nemen, maar dat ziet haar man Koen - bloedserieus - helemaal niet zitten.

Zo’n vijf miljoen mensen in Nederland zorgen voor een ziek familielid. Ook Maud & Babs-hoofdrolspelers Loes Luca (Babs) en Rifka Lodeizen (Maud) deden dat, toen een van hun ouders leed aan dementie. Lodeizen is blij dat er genoeg te lachen valt in de serie, ondanks het zware onderwerp. “Mantelzorg klinkt natuurlijk helemaal niet sexy, maar het speelt wel bij veel mensen”, zei ze eerder op Nu.nl. “Het helpt dat Loes Luca mijn moeder speelt, zij is een vrouw met veel humor.”

Mantelzorg

In deze aflevering gaat Babs naar de winkel voor een nieuw koffiezetapparaat, maar staat even later buiten met een stofzuiger. Ze belt Maud om haar te komen ophalen, omdat ze de zware doos in haar eentje niet thuis krijgt. Maud overweegt om als mantelzorger op te treden en Babs in huis te nemen, maar Koen is fel tegen.

Meer over