Shaft

Samuel L. Jackson blijkt een bikkelharde detective in Shaft

RTL 7 - dinsdag 23 april om 22:43

© MFP, Paramount
Samuel L. Jackson speelt in de remake van Shaft de rol van een bikkelharde privédetective die achter een racistische moordenaar aan gaat.

John Shaft (Samuel L. Jackson) is een rechercheur bij de politie van New York. Hij onderzoekt de gruwelijke moord op een zwarte jongen. Hij komt erachter dat Walter Wade Jr. (Christian Bale) verantwoordelijk is voor de moord. Wade komt wegens gebrek aan bewijs al snel na zijn arrestatie weer vrij.

Shaft

Shaft laat het politiekorps achter zich en gaat achter Wade aan die het land is uit gevlucht. Shaft gaat op zoek naar een serveerster die getuige is van de moord. Hoe dichter hij bij de oplossing van de moordzaak komt, hoe meer gevaar erbij komt kijken. Maar Shaft gaat de strijd met corrupte politieagenten en venijnige drugsdealers genadeloos aan.

Het origineel van Shaft was in de jaren 70 een groot succes. In die film speelt Richard Roundtree de rol van John Shaft. Om de fans van de oude versie erbij te betrekken, heeft Roundtree in de remake uit 2000 een bijrolletje gekregen als de oom van John Shaft.

John Singleton

Shaft werd geregisseerd door John Singleton, hij was een van de meest gerespecteerde zwarte regisseurs van Hollywood. Met Boyz n da Hood werd hij de eerste zwarte regisseur ooit die een Oscarnominatie voor beste regie kreeg. Eind april 2019 overleed Singleton. Hij werd 51 jaar. 

Meer over