Shall We Dance

Richard Gere gaat op dansles

SBS 9 - zaterdag 7 november om 20:30

© http://www.tvp.pl/fotopat/serwis/
Dat Richard Gere kan dansen bewees hij al in Chicago. In Shall We Dance gaat de acteur wederom met de voetjes van de vloer.

In Shall We Dance speelt Richard Gere de succesvolle advocaat John Clark. Eigenlijk zou hij heel gelukkig moeten zijn met zijn wereldbaan, leuke familie en liefhebbende echtgenote. Als hij tijdens zijn treinreis naar huis een bloedmooie vrouw (Jennifer Lopez) achter de ramen van een dansschool ziet staan, beseft hij dat hij iets mist in zijn leven.

Shall We Dance

De dame voor het raam blijft John bezighouden. Op een goede dag trekt hij de stoute schoenen aan. Hij gaat de dansschool binnen en neemt danslessen.

Zijn lerares? Dat is helaas niet Paulina (Jennifer Lopez), de mooie dame die hij voor het raam zag staan.

Tijdens de eerste danslessen in Shall We Dance blijkt dat John nog heel wat te leren heeft. Hij beweegt zich niet bepaald soepel over de vloer.

Toch heeft hij zoveel schik in het dansen dat hij volhoudt. Omdat John door zijn danslessen steeds vaker laat thuiskomt, begint zijn vrouw Beverly (Susan Sarandon) te vermoeden dat hij vreemdgaat. 

Richard Gere

Shall We Dance draait om hoofdrolspelers Richard Gere en Jennnifer Lopez, maar het zijn de bijrolacteurs die de film kleur geven.

Anita Gillete zet als Miss Mitzi een heerlijke danslerares neer. Stanley Tucci schittert als de over de dansvloer wervelende Link.

Meer over