Sharknado

Laat die haaien maar waaien in Sharknado

RTL 7 - zaterdag 29 juli om 20:00

© 2014 Syfy Media, LLC
Sinds Jaws zijn ze niet meer uit films weg te denken: haaien. In de meeste haaienfilms blijven de bloeddorstige films netjes in het water. In Sharknado niet.

De titel van de film geeft al weg waar de haaien in Sharknado zich dan wel ophouden: in een tornado.

Sharknado

Van realisme moet de film het dan ook niet hebben. Scenarioschrijver Thunder Levin zei daarover op Televizier.nl: "Ik vroeg me meteen af of dit een serieuze film moest worden, of dat ik er een komische film van mocht maken. Als ze er een serieuze film van wilden maken, had ik geen idee hoe dat ooit zou moeten werken."

"Gelukkig zei Syfy (de tv-zender die de Sharknado-films produceerde) dat ik er tot op zekere hoogte pret mee mocht hebben. Het was eigenlijk het idiootste idee wat ik ooit had gehoord, maar in de meest positieve zin van het woord."

"Het enige wat ik nog moest doen was een verhaal verzinnen waarin het logisch was dat er een tornado vol met haaien voorbij kwam waaien."

Ian Ziering

Of het Levin gelukt is om dat verhaal 'logisch' te maken, zie je in Sharknado. Wat je ook ziet: een stel vergeten sterren die de held uithangen.

Dankzij hun hoofdrollen in de Sharknado-films groeiden Ian Ziering (bekend van Beverly Hills 90210) en Tara Reid (groot geworden dankzij de American Pie-films) uit tot heuse culthelden.

Meer over