Sherlock

Een bittere pil voor Sherlock Holmes

BBC First - woensdag 16 maart om 22:00

© eigen archief
Afghanistanveteraan John Watson trekt in deze aflevering van Sherlock in bij Sherlock Holmes, een excentrieke maar geniale privédetective. Samen onderzoeken ze een reeks sterfgevallen. De overledenen pleegden allen zelfmoord door een gifpil te slikken.

Weinig mensen hadden nog van Benedict Cumberbatch gehoord toen hij in 2010 de titelrol in Sherlock voor zijn rekening nam. De serie werd de grote doorbraak voor de acteur (Doctor Strange, The Power of the Dog). Vier seizoenen lang speelde hij de excentrieke maar geniale detective van schrijver Arthur Conan Doyle (1859-1930). Martin Freeman stond hem als Doctor Watson aan bij.

Sherlock

Bijzonder aan deze serie is dat de misdaden min of meer hetzelfde zijn als in de boeken, maar de setting compleet anders. Niet de Victoriaanse tijd, maar het Londen van nu is het werkterrein van de twee. In de eerste aflevering is oorlogsveteraan Watson op zoek naar een dak boven zijn hoofd. Hij vindt dat bij Holmes, die bezig is met een zaak rond een reeks zelfmoorden.

Meer over