Sherlock Holmes: A Game of Shadows

Robert Downey Jr. is de Amerikaanse Sherlock Holmes

Paramount - vrijdag 17 maart om 20:29

© http://www.warnerbros.de/agb.html
Er zijn weinig mensen Britser dan Sherlock Holmes (nou vooruit, misschien James Bond). In Sherlock Holmes: A Game of Shadows is het desondanks een Amerikaan die de superspeurneus speelt: Robert Downey Jr.

Dat is niet het enige loopje dat regisseur Guy Ritchie (bekend van knallers als Snatch en Lock, Stock and Two Smoking Barrels) met de erfenis van Arthur Conan Doyle neemt. Zijn Sherlock kan namelijk ook een stevig robbertje knokken.

Sherlock Holmes: A Game of Shadows

Dat is niet bepaald iets waar de klassieke speurneus Holmes om bekend staat, maar in Sherlock Holmes: A Game of Shadows komen die vaardigheden hem en zijn trouwe makker Dr. Watson (Jude Law) bijzonder goed van pas.

De kroonprins van Oostenrijk is dood. Iedereen denkt dat hij zelfmoord heeft gepleegd, maar Sherlock en Watson denken daar anders over.

Ze zijn er zeker van dat de prins is vermoord. Die moord is volgens het duo maar een klein onderdeel in een veel groter plan.

Een plan zo duivels dat er maar één persoon achter kan zitten: Sherlocks aartsvijand Moriarty.

Om Moriarity's plan te ontrafelen reizen Sherlock en Watson in Sherlock Holmes: A Game of Shadows kriskras door Europa. Ze staan er niet alleen voor: het duo krijgt hulp van de mysterieuze waarzegster Sim (Noomi Rapace).

Jude Law

Het is niet voor het eerst dat Robert Downey Jr. en Jude Law te zien zijn als Sherlock Holmes en Dr. Watson. Ze speelden de rollen in 2009 ook al in Sherlock Holmes. 

Er zijn plannen voor een derde Sherlock Holmes-film. Wanneer die gaat verschijnen is nog niet bekend.

Meer over