Sherlock Holmes

Kan Sherlock Holmes Engeland redden?

Veronica - donderdag 20 januari om 22:50

Privédetective Sherlock Holmes en zijn assistent Dr. John Watson maken in Sherlock Holmes jacht op seriemoordenaar Lord Blackwood.

Privédetective Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) verstoort samen met zijn assistent Dr. John Watson (Jude Law) een geheim ritueel. Daar hebben ze een reden voor: het duo pakt daarbij de invloedrijke seriemoordenaar Lord Blackwood (Mark Strong) op. 

Sherlock Holmes

De rechter veroordeelt Blackwood tot de strop. Klusje geklaard voor Holmes en Watson zou je zeggen, op naar de volgende zaak.

Mooi niet dus. Als Blackwood op mysterieuze wijze uit zijn graf herrijst, moet Sherlock Holmes opnieuw aan de slag om de seriemoordenaar uit te schakelen.

Is Blackwood wel echt aan de galg gestorven? Heeft hij een ouderwetse wisseltruc uitgehaald of beschikt hij over duistere gaven?

Holmes gaat het uitzoeken, daarin bijgestaan door zijn assistent Watson en de verleidelijke Irene Adler (Rachel McAdams).

Robert Downey Jr.

Superspeurneus Sherlock Holmes is een typisch Brits personage. Sterker nog: veel Britser dan Holmes wordt het niet.

Toch speelt in deze Sherlock-film een Amerikaan de titelrol.

Voor Robert Downey Jr. is het niet de eerste keer dat hij een iconische Brit speelt. In 1992 speelde hij de hoofdrol in Chaplin, een film over het leven van Charlie Chaplin.

Het publiek maalde niet om een Amerikaanse Sherlock: Sherlock Holmes werd een groot succes. De film bracht ruim een half miljard dollar op.

In 2011 deden Robert Downey Jr., Jude Law en Rachel McAdams het nog eens dunnetjes over in Sherlock Holmes: Game of Shadows. Sherlock Holmes 3 stond voor december 2021 in de planning, maar toen was de film nog niet af.

Wanneer het derde deel in de serie dan wel gaat verschijnen, is nog niet bekend.

Meer over