Shooter

Mark Wahlberg schiet met scherp in Shooter

Veronica - zaterdag 30 juli om 22:40

© Turner
Mark Wahlberg speelt in de actiefilm Shooter een ex-scherpschutter die nog een laatste opdracht doet voor het leger. Hij had beter nee kunnen zeggen: de hele klus blijkt één grote valstrik.

Als een vriend van hem omkomt bij een missie in Ethiopië, hangt scherpschutter Bob Lee Swagger zijn geweer aan de wilgen. Hij trekt zich terug in de Rocky Mountains en leidt daar een kluizenaarsbestaan.

Shooter

Dat Bob goed in zijn werk is, is wel duidelijk: het kost het leger drie jaar om hem op te sporen. Als dat eenmaal gelukt is, zoekt kolonel Johnson (Danny Glover) zijn voormalige rekruut op.

Hij vraagt Bob nog één laatste klus voor zijn land te doen: de scherpschutter moet in Shooter een aanslag op de president voorkomen. Bob neemt de missie aan.

Dat blijkt al snel niet zo’n goed idee te zijn. De hele klus is één grote valstrik. Bob wordt nu ineens zelf verdacht van poging tot moord op de president.

Hij slaat op de vlucht en zet al zijn vaardigheden in om zijn naam te zuiveren en de echte dader te vinden. Alle aanwijzingen drijven Bob één kant op: naar Ethiopië.

Mark Wahlberg

Mark Wahlberg was niet de eerste keus om de hoofdrol in Shooter te spelen. Keanu Reeves was eerst in beeld voor de rol van Bob Lee Swagger.

Ook oude rotten Clint Eastwood, Robert Redford en Harrison Ford zouden de rol aangeboden hebben gekregen.

Toen Wahlberg de rol had, ging hij er wel meteen vol voor: hij viel zo’n tien kilo af om geloofwaardig over te komen als slanke, fitte sluipschutter. 

Meer over