Shouf shouf habibi!

Humoristische multicultihit

NPO 3 - zaterdag 20 juni om 00:40

© www.sfdrs-pressedienst.ch/sfdrs/
Een Marokkaanse jongen staat voor de keuze tussen het moderne Nederland en het traditionele Marokko.

Marokkanen beheersen de Nederlandse taal slecht, jatten bij het leven en passen zich slecht aan. Nederlanders zijn patserige, arrogante papzakken die denken dat ze alles kunnen maken. Regisseur Albert ter Heerdt gebruikt werkelijk alle vooroordelen die er over en weer bestaan en legt het er in deze multicultikomedie lekker dik bovenop.

Shouf shouf habibi!

Shouf shouf habibi! draait om Abdullah (Mimoun Oaïssa). Hij is twintig en geboren en getogen in Amsterdam.

Zijn vrienden noemen hem Ap. Of Appie.

Appie mag dan door en door Amsterdams zijn, hij is ook van Marokkaanse komaf. Hij is op een punt in zijn leven gekomen dat hij moet kiezen.

Past Ap zich aan, net als zijn helemaal vernederlandste broer Sam (Najib Amhali)? Blijft hij traditionele Marokkaanse waarden trouw of bestaat er misschien iets als een gulden middenweg?

Amateurs

Regisseur Albert ter Heerdt bedacht Shouf shouf habibi! samen met hoofdrolspeler Mimoun Oaïssa. Ze wilden de vooroordelen die er over en weer leven tussen Nederlanders en Marokkanen op een grappige manier onder de aandacht brengen.

Voor een aantal rollen gebruikten Ter Heerdt en Oaïssa amateur-acteurs. Zo pikte het duo Iliass Ojja, die Appies broertje Driss speelt, op in een buurthuis. 

Meer over