Shownieuws special

Vooruitblik op verjaardag

SBS 6 - maandag 28 december om 23:15

© redactioneel.s3-eu-west-1.amazonaws.com/images
Sandra Schuurhof, Evert Santegoeds en Anouk Smulders blikken in deze special vooruit op de verjaardag van koningin Máxima, die op 17 mei 2021 vijftig jaar wordt. Hoe gaat ze het vieren en wie mogen erbij zijn?
Máxima Zorreguieta was dertig jaar toen koningin Beatrix haar in 2001 voorstelde als de verloofde van kroonprins Willem-Alexander. Bijna twintig jaar later is ze koningin én komt Sarah in zicht. De Shownieuws special: Máxima richting de 50 draait helemaal om dit gegeven. In deze uitzending blikken Sandra Schuurhof, Evert Santegoeds en Anouk Smulders vooruit op de komende verjaardag van de koningin, die op 17 mei vijftig jaar wordt. Zo bespreken ze hoe de feestelijkheden eruit komen te zien. Welke vrienden kunnen zeker een uitnodiging verwachten en welke juwelen maken haar feestelijke outfit straks compleet? En hoe is Máxima als moeder? Haar oudste dochter Amalia viert komend jaar haar achttiende verjaardag en dat betekent dat zij meer taken krijgt.

Mea culpa

Een Shownieuws special is niet compleet zonder BN’ers. Nederlandse artiesten vertellen over Máxima en haar liefde voor muziek. En dan is er natuurlijk nog het coronajaar. Hierin kwam het koninklijke gezin ongewild in het nieuws dankzij een onhandig geplande vakantie naar het buitenhuis in Griekenland. Het mea culpa van Willem-Alexander en Máxima op televisie werd breed uitgemeten in de media. Heeft het effect gehad en staat het paar inmiddels weer in een goed daglicht? En wat betekent de coronacrisis verder voor de familie? Ten slotte is er aandacht voor een foto die in Argentinië opschudding veroorzaakte.

Meer over