Shrek the Third

Shrek wil geen koning worden in animatiefilm Shrek the Third

Com. Centr. - zaterdag 10 februari om 20:30

© DreamWorks
Prinses Fiona en Shrek genieten in Shrek the Third van het leven in Far Far Away. Tot de koning, Fiona’s vader, ernstig ziek wordt.

De vader van prinses Fiona ligt op sterven. Als enige man in de familie is Shrek de gedoodverfde troonopvolger.

Shrek the Third

Alleen heeft Shrek er helemaal geen trek in om koning van Far Far Away te worden. Al die verantwoordelijkheden zijn niets voor hem, laat hem maar lekker in het moeras blijven. Daarom gaat de groene goedzak op zoek naar een uitweg. De koning blijkt in Shrek the Third nog een ver neefje te hebben. Als Shrek deze Artie kan vinden, kan hij proberen hem op te troon te krijgen. Samen met zijn vrienden Puss in Boots en Donkey gaat Shrek op zoek naar hem.

Terwijl zij weg zijn, ziet Prins Charming zijn kans schoon. Met hulp van alle kwaadaardige sprookjesfiguren probeert hij de troon over te nemen. Shrek wil dan wel geen koning worden, dat was ook weer niet te bedoeling! Lukt het hem om het koninkrijk, prinses Fiona en zijn vrienden te redden?

Antonio Banderas

Antonio Banderas had het maar wat druk met zijn personage Puss in Boots. Hij sprak Puss namelijk niet alleen in voor de Engelstalige versie van Shrek the Third. Ook in de Spaanse, Italiaanse en Japanse versies van de film hoor je Banderas als de gelaarsde kat.

Het personage kreeg ook een eigen film in 2011, Puss in Boots. Het vervolg daarop, Puss in Boots: The Last Wish, verscheen in 2022 in de bioscopen.

Meer over