Shutter Island

Wordt Leonardo DiCaprio langzaam gek?

Spike - maandag 7 februari om 20:32

© Turner
Twee US Marshalls zoeken in Shutter Island naar een vrouw die is ontsnapt uit een psychiatrisch ziekenhuis. Ze vinden meer dan alleen de vrouw in kwestie.

Regisseur Martin Scorsese werkt de laatste jaren veel met Leonardo DiCaprio; het duo maakte tot nu toe vijf films samen.

Shutter Island

Shutter Island, waarin DiCaprio overtuigt als US Marshall Teddy Daniels, is de vierde in die reeks.

Halverwege de jaren 50 meert Teddy met collega Chuck (Mark Ruffalo) aan op Shutter Island. Daar is een gevaarlijke patiënt ontsnapt uit een psychiatrisch ziekenhuis.

Terwijl Teddy en Chuck hun onderzoek uitvoeren, blijkt dat er in de inrichting en op het eiland vreemde dingen gebeuren. Vinden ze de vrouw terug of is er meer aan de hand?

Scorsese haalde zijn inspiratie voor deze verfilming van een roman van Dennis Lehane uit horrorfilms en thrillers uit de jaren 40 en 50. Om die sfeer op zijn acteurs over te brengen liet hij ze onder meer Hitchcocks klassieker Vertigo kijken.

Martin Scorsese

Martin Scorsese levert met Shutter Island een ijzersterke en beklemmende film af, waarin de spanningsboog van begin tot eind strak gespannen staat. Voor de Academy, de organisator van de Oscaruitreiking, was dat blijkbaar niet genoeg: het is de enige film die hij samen met hoofdrolspeler Leonardo DiCaprio maakte die geen Oscarnominaties kreeg.

Mark Ruffalo is een groot fan van Scorsese. Hij stuurde de regisseur een brief waarin hij vertelde hoe graag hij een keer met hem zou willen werken.

Dat had resultaat: de brief leverde Ruffalo zijn rol in Shutter Island op.

Meer over