Sicario

Vechten tegen de drugskartels in Sicario

RTL 7 - donderdag 7 september om 20:27

© https://www.metrofilms.com/films/sicario-day-of-the-soldado
FBI-agent Kate Macer is jong en zit nog vol idealen. Als ze in Sicario betrokken raakt bij de keiharde strijd tegen de Mexicaanse drugskartels komen die idealen in het gedrang.

Texas is een gevaarlijke plek. Het Texas van Sicario in ieder geval wel. Dicht bij de Mexicaanse grens voert de Amerikaanse overheid een keiharde strijd tegen Mexicaanse drugskartels.

Sicario

Min of meer toevallig raakt de ambitieuze FBI-agent Kate Macer (Emily Blunt) bij die strijd betrokken. Door haar doortastende optreden tijdens een crisissituatie komt ze in beeld bij haar meerderen. En dat is nog maar de openingsscène van Sicario.

Dat levert Kate een soort promotie op: ze wordt lid van een speciaal team dat de drugskartels moet oprollen. Die eenheid staat onder leiding van Max (Josh Brolin).

Op zijn teenslippers ziet hij er niet bepaald gevaarlijk uit, maar Max is hard. Keihard.

Hij werkt samen met Alejandro (Benicio Del Toro). Waar Alejandro precies vandaan komt, is niet helemaal duidelijk. Wel duidelijk: hij weet hoe drugskartels te werk gaan.

Benicio Del Toro

Alejandro is stellig. Om de drugskartels aan te kunnen pakken, moet je net zo hard zijn als zij. Wetten en regels moeten wijken om resultaten te kunnen boeken. Wie geweld schuwt, heeft bij het team van Alejandro en Max niks te zoeken.

In het oorspronkelijke script van Sicario was wel duidelijk waar Alejandro vandaan kwam: in gesprekken met Kate vertelde hij over zijn verleden.

Tijdens de opnames ontdekte regisseur Denis Villeneuve dat dat niet werkte. Samen met Benicio Del Toro schrapte hij zo'n 90 procent van Alejandro's dialoog uit het script.

Meer over