Silence

Is Liam Neeson zijn geloof kwijt in Silence?

Viaplay TV - dinsdag 19 maart om 20:31

© Paradiso
Er zijn meerdere thema's die vaker terugkomen in het werk van de legendarische regisseur Martin Scorsese. Hij staat het meest bekend om zijn maffiafilms, maar Silence gaat weer over een onderwerp dat erg belangrijk voor hem is: het geloof.

In de zeventiende eeuw vertrekken de jezuïtische priesters Rodrigues (Andrew Garfield) en Garupe (Adam Driver) van Portugal naar Japan.

Silence

Ze gaan op zoek naar Ferreira (Liam Neeson), een missionaris die jaren geleden is verdwenen.

Het gerucht gaat dat hij onder druk van marteling zijn geloof heeft afgezworen en nu als Japanner onder de Japanners leeft.

Tijdens hun zoektocht zien de twee niet alleen hoe inquisiteur Inoue christenen onderdrukt, ze krijgen zelf ook met hem en zijn wreedheid te maken.

Met Silence verfilmt Martin Scorsese de gelijknamige roman van de Japanse schrijver Shusaku Endo.

Martin Scorsese

Het is haast onmogelijk de ontberingen die Rodrigues en Garupe doorstaan los te zien van Scorseses eigen worsteling met zijn geloof.  

De regisseur heeft een katholieke achtergrond en wilde als kind priester worden, tot hij bevangen raakte door de magie van film.

Hij maakte in 1988 al een film over zijn geloof met The Last Temptation of Christ. Daarnaast heeft hij al aangekondigd dat zijn eerstvolgende film gaat ook over Jezus gaat. Daarvoor verfilmt hij net als met Silence een boek van Shusaku Endo, namelijk A life of Jesus.

Adam Driver

Adam Driver en Andrew Garfield veranderde allebei hun uiterlijk voor Silence. Adam Driver viel namelijk 22 kilo af. 13 kilo voor het begin van de opnames en 9 kilo tijdens het filmen.

Andrew Garfield kreeg er vooral wat bij. Hij had een jaar vrij genomen voor de opnames en liet zijn haar en baard lang groeien.

Meer over