Silent witness

Politiek gevoelige zaak in Silent Witness

RTL 8 - donderdag 6 januari om 20:28

© www.nrk.no
De assistent van de Amerikaanse ambassadeur wordt in deze aflevering van Silent Witness doodgeschoten. Hij hield er een roerig privéleven op na, maar Nikki sluit ook een politiek motief voor de moord niet uit. Helemaal niet als er een tweede dode valt.

Een politiek gevoelige zaak voor Nikki Alexander (Emilia Fox) en haar collega’s in Silent Witness: de assistent van de Amerikaanse ambassadeur Jonathan Kraft wordt doodgeschoten. Vlak daarvoor had Kraft nog een uitgebreid televisie-interview gegeven, en de rechercheurs vragen zich af of de moord daarmee verband houdt.

Emilia Fox

Enig spitwerk in het privéleven van het slachtoffer brengt aan het licht dat de assistent bepaald niet van onbesproken gedrag was. Zo had de getrouwde man een affaire met een collega. Dan valt er een tweede dode, een Amerikaanse collega van Nikki. De patholoog-anatoom had net als het eerste slachtoffer tijd doorgebracht in Afrika. Nikki kan het intussen bijzonder goed vinden met de tweede man op de ambassade Matt (Michael Landes).

Meer over