Silent witness

In Silent Witness schieten ze op een zakenman

RTL 8 - donderdag 14 oktober om 20:25

Een schietpartij eist het leven van de kinderoppas van een Russische zakenman. Deze Bazhanov had vijanden bij antikapitalisten en de Russische overheid. Nikki vraagt zich af of de nanny wel het beoogde slachtoffer was.
Een schietpartij eist in Silent witness een dodelijk slachtoffer: de nanny van de dochter van de Russische zakenman Maksim Bazhanov. Nikki (Emilia Fox) vraagt zich meteen af of deze Sofia wel het beoogde doelwit was, want het was vooral haar werkgever die nogal wat vijanden had: de Russische overheid, Londense antikapitalisten en zelfs zijn echtgenote, met wie hij in een scheiding is verwikkeld. De schutters kunnen in ieder geval geen opheldering bieden: die lieten het leven bij de aanslag. Als Bazhanov dan ook nog eens spoorloos verdwijnt en er een dode blondine in zijn appartement wordt aangetroffen, is het mysterie compleet. Het onderzoek loopt niet al te soepel, want de rechercheur van dienst heeft mogelijk banden met een van de verdachten.

Silent Witness

Silent witness is een Britse serie over een team van forensisch pathologen die een bijdrage leveren aan het oplossen van moordzaken. De reeks loopt al sinds 1996. De eerste zeven seizoenen nam Amanda Burton als Sam Ryan de hoofdrol voor haar rekening. Halverwege seizoen 8 werd ze afgelost door Emilia Fox, die er nu alweer tien seizoenen lang als Nikki Alexander lustig op los speurt.

Meer over