Silent witness

Seizoen 10 van Silent witness start bij BBC First

BBC First - zaterdag 17 april om 21:00

© BBC First
De eerste aflevering van seizoen 10 van Silent Witness duikt in de ingewikkelde wereld van mensenhandel. De zaak komt aan het rollen door de vondst van 4 lijken in de Theems, maar al snel volgen er meer slachtoffers uit een gekapseisde immigrantenboot. De aflevering is weliswaar uit 2016, maar wordt nog actueel als er bij een van de opvarenden een dodelijk virus wordt aangetroffen.

Harry, Nikki en Leo staan voor een ingewikkelde zaak aan het begin van Silent Witness seizoen 10. In de Theems worden vier doden gevonden waarvan al snel blijkt dat ze van een omgeslagen boot vol immigranten komen. Het team moet uitzoeken of er meer slachtoffers zijn en ontdekt al snel dat er een criminele bende uit China bij de zaak betrokken is. Ook worden er lichaamsdelen gevonden die mogelijk duiden op meer dodelijke slachtoffers van de boot. Als Nikki er lucht van krijgt dat er een 10-jarig Chinees meisje aan boord was, probeert ze haar zo snel mogelijk op te sporen omdat zij mogelijk nog in leven is. 

Silent Witness is een langlopende Britse dramaserie over de forensisch pathologe Nikki Alexander en haar collega's. In het laboratorium ontleden en analyseren ze lichamen om de ware doodsoorzaak te ontdekken. Ze spelen een belangrijke rol in het oplossen van moordzaken.

 

Meer over