Silent witness

Het 24e seizoen Silent Witness is bijna ten einde

BBC First - vrijdag 26 november om 21:00

© http://bilderdienst.zdf.de (zdf neo)
De studenten van patholoog Nikki Alexander doen in deze aflevering van Silent Witness een schokkende ontdekking. Tijdens hun snijpracticum blijkt dat een van de lichamen niet op natuurlijke wijze is gestorven. Het spoor leidt naar een verzorgingshuis.

Het snijpracticum is een belangrijk onderdeel van de opleiding tot patholoog. In Silent Witness doen de leerlingen van Nikki Alexander (Emilia Fox) een onverwachte ontdekking als ze opiumpleisters aantreffen in de maag van een van de lichamen. Het blijkt te gaan om een bewoner van een verzorgingshuis, en Nikki's collega's besluiten er poolshoogte te nemen.

Amanda Burton

Met een dubbele aflevering sluit Silent Witness het seizoen af. Gelukkig krijgt de serie volgend jaar een 25e reeks van zes nieuwe afleveringen. In dat jubileumseizoen keert een heel vertrouwd gezicht terug in een gastrol. Niemand minder dan Amanda Burton kruipt voor de gelegenheid nog eens in de huid van patholoog Sam Ryan, de hoofdpersoon uit de eerste zeven seizoenen van de geliefde misdaadserie. Een leuke ontwikkeling, zo vindt de actrice zelf. "Het publiek kan zich verheugen op tal van wendingen als ze ontdekken wat Sam heeft gedaan sinds ze The Thomas Lyell Centre verliet." 

Meer over