Silent witness

Nieuw seizoen Silent witness start bij BBC First

BBC First - zaterdag 20 maart om 21:00

© BBC
Seizoen 9 van Silent witness begint met een groot drama voor Leo. Zijn vrouw en dochter komen om bij een auto-ongeluk. Hij zet alles op alles om de veroorzaker te vinden.

Silent witness volgt de gebeurtenissen in een forensisch laboratorium in Londen. De serie begon in 1996 en inmiddels zijn er 23 seizoenen verschenen. Ook de cast wisselde in al die jaren een paar keer. Aan de start van seizoen 9, dat nu begint bij BBC First, heeft Sam Ryan het team verlaten. Professor Leo Dalton staat nu aan het hoofd van het team dat verder bestaat uit de jonge onderzoeker Nikki Alexander en patholoog anatoom Harry Cunningham. In het lab van de London University analyseert dode lichamen om de ware doodsoorzaken te achterhalen.

Vreselijk nieuws

Aan de start van het nieuwe seizoen krijgt Leo vreselijk nieuws te horen: zijn vrouw en dochter zijn omgekomen bij een auto-ongeluk. Hij zet alles op alles om de veroorzaker van de crash te vinden. Nikki en Harry onderzoeken de lichamen van twee vrouwen die zijn geëxecuteerd. Het blijken twee agentes te zijn die undercoverwerk deden.

Aflevering 2 volgt direct na aflevering 1 bij BBC First.

Meer over