Silver Linings Playbook

Bradley Cooper in een vuilniszak in Silver Linings Playbook

Com. Centr. - vrijdag 25 maart om 20:30

Pat komt net uit een psychiatrische inrichting en Tiffany is net haar man verloren. Niet specifiek een ideaal moment om verliefd te worden, maar liefde laat zich in Silver Linings Playbook niet sturen.

Silver Linings Playbook begint met Pat (Bradley Cooper), een dertiger die na acht maanden in een psychiatrische inrichting weer naar huis mag. Hij heeft alleen geen huis meer, dus trekt hij zolang bij zijn ouders (Robert De Niro en Jacki Weaver) in.

Silver Linings Playbook

Dat is geen ideale situatie, maar Pat probeert er het beste van te maken. Zoals hij dat met alles doet.

Als hij zijn leven weer op de rails heeft, wil zijn ex Nikki hem misschien wel terug. Dat zij niets meer van hem wil weten, weigert hij onder ogen te zien.

Pas wanneer de heetgebakerde Pat de onaangepaste Tiffany (Jennifer Lawrence) ontmoet, begint hij te beseffen dat hij toch echt verder moet met zijn leven. Tiffany heeft op haar beurt haar eigen problemen: haar man is onlangs overleden.

Een kersverse weduwe en een man met psychische problemen, dat klinkt niet bepaald als een ideaal koppel. Maar als Silver Linings Playbook iets laat zien, is het dat liefde zich niet laat sturen. Op geen enkele manier.

Jennifer Lawrence

Silver Linings Playbook kreeg overal lovende recensies en ook bij de Oscaruitreiking deed de film het goed met maar liefst acht nominaties. Zeven daarvan – waaronder die voor beste mannelijke en vrouwelijke bijrol (Robert De Niro en Jacki Weaver), beste acteur (Bradley Cooper) en beste film – werden niet verzilverd.

Toch was er reden voor een feestje voor cast en crew: Jennifer Lawrence ging naar huis met de Oscar voor beste actrice.

Meer over