Sinan op zoek naar het paradijs

Sinan Can gaat op zoek naar het paradijs in nieuwe documentaireserie

NPO 1 - donderdag 5 januari om 21:23

© BNNVARA
Sinan Can maakte documentaires over oorlogsgebieden, IS-terreur en het kalifaat. In het nieuwe programma Sinan op zoek naar het Paradijs richt hij zich op de poëtische en menselijke kant van het Midden-Oosten langs de oevers van de Eufraat.

De ouders van Sinan Can komen uit Oost-Turkije. Voordat zij elkaar ontmoetten, woonden ze aan weerszijden van de rivier de Eufraat, vlakbij de stad Erzincan. Zelf is Can in Nijmegen geboren, maar hij kent dit gebied heel goed. Na alle documentaires die hij maakte over oorlogsgebieden, het kalifaat en IS-terreur is het tijd voor andere verhalen.

Sinan Can

In Sinan op zoek naar het Paradijs volgt Can de Eufraat door Syrië naar Zuid-Irak, waar de rivier uitmondt in zee. “Het worden portretten van de poëtische en menselijke kant van het Midden-Oosten. Een kant die we niet vaak zien, met verhalen die focussen op liefde, schoonheid en hoop”, vertelt hij in een interview met Nieuwwij.nl. Het is een plek waar hij zelf graag ooit wil wonen, en waar hij uiteindelijk wil sterven.

Meer over