Sinan op zoek naar het paradijs

Sinan Can steekt de grens naar Syrië over in Sinan Op Zoek Naar Het Paradijs

NPO 1 - donderdag 12 januari om 21:22

© BNNVARA
Het grensgebied tussen Turkije en Syrië heeft de laatste jaren veel conflict en geweld gezien. Sinan Can steekt in deze aflevering van Sinan Op Zoek Naar Het Paradijs de grens over, ontmoet bewoners die hun land willen beschermen en wordt verrast door een groep dansers.

Als het Midden-Oosten in het nieuws is, gaat het meestal om oorlog, onderdrukking en geweld, maar dat is niet het hele verhaal.

Sinan Op Zoek Naar Het Paradijs

In de reisreportageserie Sinan op zoek naar het paradijs willen journalist Sinan Can en documentairemaker Thomas Blom namelijk laten zien dat de regio ook een andere, hoopvolle kant heeft. “Dat heeft geweldige verhalen opgeleverd die ons hebben ontroerd, verrast en doen glimlachen”, zegt Can. “Vanuit het perspectief van al die bewoners die hun eigen paradijs op aarde proberen op te bouwen.”

Turkije en Syrië

Op zijn ontdekkingsreis volgt Can de stroom van de Eufraat, de rivier die hem in contact brengt met bewoners die de geschiedenis en schoonheid van hun land willen beschermen. Deze week steekt hij de grens tussen Turkije en Syrië over, waar hij wordt verrast door een groep dansers.

Meer over