Sing

Wie wint de grote talentenjacht in animatiefilm Sing?

Viaplay TV - zondag 31 december om 20:30

© Universal Pictures
Het theater van koala Buster loopt slecht. Om weer dieren in de stoelen te krijgen, organiseert hij in Sing een talentenjacht.

Koalabeer Buster Moon is dol op showbizz, al van kinds af aan. Nu hij volwassen is, leidt hij zijn gedroomde showbizzleven: Buster runt een theater.

Sing

Probleempje: de laatste tijd lopen de voorstellingen in zijn theatertje voor geen meter meer. Als hij niet snel een oplossing verzint, is hij binnenkort bankroet. Buster weet in Sing wel een manier om weer dieren in de zaal te krijgen. Hij organiseert een talentenjacht; een soort Idols, maar dan voor zingende dieren.

Hij heeft de posters nog maar net opgehangen of de aanmeldingen stromen binnen. Er zijn veel meer deelnemers dan Buster had verwacht. Al vrij snel ontdekt hij hoe dat komt: op de poster staat dat de hoofdprijs 100.000 dollar is. Buster bedoelde eigenlijk duizend dollar.

Matthew McConaughey

Matthew McConaughey spreekt in Sing de stem van koala Buster in. Hij is niet de enige beroemdheid die een dier speelt. Zo is Reese Witherspoon een zingend varkentje en praat het punky stekelvaren Ash met de stem van Scarlett Johansson. Ook Family guy-bedenker Seth MacFarlane doet een dierenstem: hij is de kleine muis Mike.

Al die dieren zingen een hoop bekende hits. Van Sinatra's 'My way' en 'Bad romance' van Lady Gaga tot Taylor Swifts 'Shake it off' en 'I'm still standing' van Elton John. Die zingende dieren bleken populair bij het publiek. In februari 2022 ging Sing 2 in première.

Meer over