Sing

Dieren strijden om hoofdprijs van 100.000 dollar in Sing

SBS 9 - vrijdag 20 augustus om 20:30

Het theater van koala Buster loopt slecht. Om weer dieren in de stoelen te krijgen, organiseert hij een talentenjacht met een gigantische hoofdprijs.

Koalabeer Buster Moon is dol op showbizz, al van kinds af aan. Nu hij volwassen is, leidt hij zijn gedroomde showbizzleven: Buster runt een theater. Probleempje: de laatste tijd lopen de voorstellingen in zijn theatertje voor geen meter meer. Als hij niet snel een oplossing verzint, is hij binnenkort bankroet.

100.000 dollar

Buster weet in Sing wel een manier om weer dieren in de zaal te krijgen. Hij organiseert een talentenjacht; een soort Idols, maar dan voor zingende dieren. Hij heeft de posters nog maar net opgehangen of de aanmeldingen stromen binnen. Er zijn veel meer deelnemers dan Buster had verwacht. Al vrij snel ontdekt hij hoe dat komt: op de poster staat dat de hoofdprijs 100.000 dollar is. Buster bedoelde eigenlijk duizend dollar.

Matthew McConaughey

Matthew McConaughey spreekt in Sing de stem van koala Buster in. Hij is niet de enige beroemdheid die een dier speelt. Zo is Reese Witherspoon een zingend varkentje en praat het punky stekelvaren Ash met de stem van Scarlett Johansson. Ook Family Guy-bedenker Seth MacFarlane doet een dierenstem: hij is de kleine muis Mike. Al die dieren zingen een hoop bekende hits. Van Sinatra's 'My way' en 'Bad romance' van Lady Gaga tot Taylor Swifts 'Shake it off' en 'I'm still standing' van Elton John.

Meer over