Sint & De Leeuw

Paul de Leeuw gaat weer met de Sint op pad

NPO 1 - zondag 5 december om 21:35

© BNNVARA
Hoog bezoek voor Paul de Leeuw in zijn touringcar: zoals gebruikelijk heeft Sinterklaas tijd vrijgemaakt voor de presentator. Samen rijden ze met een bus vol cadeautjes het land door om mensen te verrassen.

Vorig jaar ging Paul de Leeuw al met Sinterklaas in een bus het land door. Dat beviel zo goed dat het een van de inspiratiebronnen was voor Pauls huidige show Busje Komt Zo. En uiteraard kan dit jaar een pakjesavondspecial van het programma met de goedheiligman aan boord niet achterwege blijven. “Vorig jaar deden we dat ook, in combinatie met een studio-onderdeel. En ook dit jaar gaan we voor Sint & De Leeuw op pad, om mensen te verrassen met cadeaus.”

Sinterklaas

Paul heeft een lange geschiedenis met sinterklaastelevisie. Dat begon al toen de goedheiligman er net even anders uitzag dan nu. “Die Sint twijfelde eerst heel erg of hij wel met mij programma's wilde maken, maar het klikte enorm goed. Sterker nog: Sinterklaas bleek eigenlijk grappiger dan ik was.”

Paul de Leeuw

Inmiddels werkt De Leeuw voor zijn heerlijke tv-avondjes alweer jaren samen met een goedheiligman die wel wat wegheeft van zijn goede vriend Hans Kesting, in reguliere afleveringen van Busje komt zo de vaste commentator aan boord van de touringcar. “Ook nu is de Sint geregeld flink vilein en geeft hij me er soms behoorlijk van langs.”

Dat is wel even wennen voor Paul, die inmiddels gewend is aan de acteur Hans Kesting als passagier. “Sinterklaas is een autoriteit, daar ga je heel anders mee om. Ik ben veel netter en beleefder tegen hem dan tegen Hans: deze uitzending gaat om de Sint en dan is hij de baas.”

Meer over